נלך בחזרה כ-5000 שנים למצרים העתיקה. הם היו מעגלים צמחים כגון קנבוס לטבעות בגלל שמעגל הוא אינסופי ובכך מסמל אהבה שאינה נגמרת. אלו היו הרומאים שהחליטו שהטבעת צריכה להיות עשויה ממתכת. החלטה נבונה: פעם ראיתם מה קורה לטבעת עשויה מצמחים אחרי ששטפתם את הכלים? אבל לפני שהנשים שם בחוץ, תחילנה להודות לרומאים על החשיבה המהפכנית שלהם, הסיבה לשינוי למתכת הייתה בגלל שזה מסמל הסכם משפטי שהבעל קונה את האישה בעזרת הטבעת.
למרות שטבעות הפכו לדרך מקובלת להראות לסביבה שזוג זה מאורס בחלקים רבים בעולם, ישנם עמים רבים אחרים ששונים במקצת. בשבט המסאי בקנייה, למשל,אב הכלה יורק על ראשו של החתן כברכה בטקס הנישואין ואז יוצאת הכלה עם בעלה והולכת לביתה החדש בלי להביט לאחור שמא תהפוך לאבן. ורק כדי לשמור מפני עין הרע במפרץ, לפעמים הנשים של משפחת החתן נוהגות להעליב את הכלה כשהיא הולכת לביתה החדש.
בינתיים, בסוואהילית שבט קניה רוחץ את כלה בשמנים ומקעקע אותה בגפיים. אשה מבוגרת, בשם סומו, נותנת הרצאות לכלה על איך לרצות את בעלה ולפעמים היא מסתתרת מתחת למיטה כדי להיות שם במקרה שיש בעיות… ואם אתם חושבים שהם דוחים, טכס החתונה של שבט סמבורה השבט היה מסתיים כאשר שור נכנס לטקס ונשחט שם .
לאנשי אימבה בנמיביה, היה מסורת לחטוף את הכלה לפני הטקס ולהלביש אותה בכיסוי ראש מעור. ולאחר הטקס היא נלקחת למשפחתה ששם מספרים לה מה האחריות שלה כאישה ולאחר מכן מושחים אותה עם שומן פרות. אנשי נוור של דרום סודאן חייבו את החתן לשלם 20-40 ראשי בקר לגברת, והנישואין יושלמו רק לאחר שהאישה הולידה שני ילדים. אם האישה נושאת ילד אחד בלבד והבעל מבקש להתגרש הוא יכול לבקש את הבקר או את הילד(את מה שהוא אוהב יותר)
המגמה של נתינת טבעת אירוסין משובצת יהלום החלה כאשר הארכידוכס מקסימיליאן המבורג נתן למרי מבורגונדי טבעת אירוסי יהלומים בשנת 1477. למרות שזה לא היה באופנה עד שדה בירס התחיל קמפיין פרסום בתחילת המאה ה-20, והמגמה עברה מהאצולה גם לאנשים הפשוטים.